Arlongku pulang dari Dubai.

Naahh...lame sungguh gua tak update site gua.maklumlah bz sket berkeliaran di saantero klang valley nih sbb lame "bebenor" (slang org Johor plak) tinggalkan KL semenjak berhijrah ke Telok Ramunia.

Disamping perkelanaan gua.ade hari2 yg terbaik untuk gua sisipkan dalam blog gua kali ni. Tribute to my eldest brother dewangga sakti. "Arlong" yg ade balik ke KL dari Dubai dan spend 3 hari di Kuala LumBur tempoh hari.

Kepulangan arlong tak disambut dgn tangan kosong..hehaha.Dengan menggunakan kebijaksaan shophaholic gua dengan ditaja penuh dana perbadanan kakakipar gua. Kami sepakat membawa berkat membuat suprise pd beliau dengan menghadiahkan sebuah "gadjet" yg sangt2 di idamkan oleh beliau or maybe semua lelaki yg bergelak maskulin. Sampaikan gua dapat standing ovation dr tokey kedai dan customer yang tampak kaya dan cool di depan aku pon memuji keberanian sang pampas membantu kaklong gua membeli hadiah 'tarbaik' buat suaminya "arlong' bersempena sambutan Hari Lahir Arlong yg jatuh pada bulan 4.

ni lah hadiah beliau...
"Pen Montblanc Starwalker"

Customer Aka Boss besar sebuah company: Wahhhh... lu minat yang ini meh? U punya taste memang nice la. u tau pen ni sangat baik maa,pakai berapa tahun pun warna dia tak luntur,tak karat,tahan lame woo..sebab materal dia sangat baik. eh u pakai ke?

Pampas ft kak ida: eh tak lah,ni beli untuk my eldest brother. untuk birthday present tahun ni. his wife (kak ida) yg suggest beli pen ni untuk suami dia punye birthday present.

Customer Aka Boss besar sebuah company: Wah isteri brother u sangat sayang sama dia punya hubby ho..bagus la u nih..and u pon tolong teman beli ho?wahh good la..ni first time i tengok org muda beli pen untuk dia punya abang. he must be proud of u man.next time musti dia ingat u and bg hadiah kat u plak lepas nih...haiiyoo ni first time la wa tengok anak muda mcm nih..nice la u nih .ni bukan pen biase meh..mont blanc woo...waa i'm amaze la..verry good la u.

Pampas ft kak ida: (senyap and mengcover hidung yg kembang..hemoih)..oh really..thank you for your compliment. :) . kakak saye yg nak sangat pen ni so saya kene tolong.

Tokey kedai: ya ur choice memang bagus la.i tell u aaa..this pen onle ade 4 je dekat malaysia.since we are the biggest distributor in Malaysia. This pen has just arrive meh..and last week one chairman of company bought 3 out of 4 for his board of director .every year he come for another pen for collection i belief. and this one you choose is the last one. Glad u make the right choice :).

Pampas ft kak ida: (Lagi kembang kuncup gua punye hidung..tak larat nak cover dah...ayoo haha). ok..ok..maybe i'm lucky kot. i just sense the ambience of the pen.and feel that the pen is caling me and i found it very attractive (chewwah..teringat zaman buat karangan aku sebatang pen wahaha),what model is it? starwalker right?..yeah i like the design.ok i take this.

Pampas ft kak ida: Aku dapat rasekan kak ida aku gumbira dengan keputusan ku.dan aku yakin arlong aku pon akan gumbira jugak..sbb pen ni sangat mantop!. Zazz gua bayar tarus RM****.00!. gua hepy dan kak gua pon epy

Dan memang gua dah agak.arlong gua suke bangat!

Pergh cun siot!"- arlong


"Pena ni akan ku show-off kat member2 arab Dubai.manede sape pakai pen mcm nih wat sign legal contract!"-arlong dubai
Gua memang tak nafikan kepoweruk'an gua dalam membuat pilihan,u just give the name and model, i will deliver the best!.kadang2 gua terpikir nak jadi pakar dalam memilih barang@gadjet ,or maybe jadi fesyen consultant or image advisor artis martis or kerabat raja dan di raja sekali ke..aku pon rase aku ade kelebihan kat situ sebab i like to play with colours and sometimes it fit me well regardless any event.maybe it comes from my experience as shophaholic kot..yeh...ntah la..gua memang suke berangan, kan free so x yah bayar..and the best part is,it make u alive and happy. :)

yep that's it..i will always be just like this..happy :)

"Just remember the name.. :) "-NAin pampas

Read Users' Comments (1)comments

1 Response to "Arlongku pulang dari Dubai."

  1. Syamsulfaiz, on May 20, 2009 at 6:16 AM said:

    Pen tu mmg mantop. Hari tu sudah rasmikan menandatangani agreement dpn pak arab. wuhuuu