Aku tak sunyi lagi..


Tanggal 1 julai 2009,aku dah tak sunyi lagi ketika driving semenjak berjaya membeli CD palyer KENWOOD dgn speaker. (^_^)..

selama ni aku tersangat lah looser sbb aku just mampu pakai headset+mp3 player untuk dgr lagu waktu nk g mane2 bersama kete khancil ku utk ke tg malim,shah alam, & termasuk ulang alik dari KL- Teluk Ramunia.huh sungguh sadis pabila mengenang kembali situasi tersobut.

alhamdulillah ni la hasil masahul gaji elaun secondment bulan 6.next month aku cadang nk upgrade absorber pulok coz dah bocor.

hidung ku kembang sekarang bilek masuk2 kete je aku leh bukak radio dan (dung..dung..dung) dengar lagu kegemaran secara loud speaker mcm hindia yg bawak kete bersama bunyi speaker dung..dung mcm nak runtuh dibuatnyer kete diorang.tapi aku x de la wat tambah pelik2.just basic needs je cukup la.

Latest story today 3 julai simedarby dah amik alih ramunia.harap2 gaji aku naik rm3+++ coz tu la basic gaji kt sime.boleh la besar sket tabung simpanan gua untuk hari tua..chewwah.

Next info:minggu depan last day duduk KONDO coz kene pindah masuk HOTEL DYNASTY pulak..sampai bulan 9..hehaha mcm EXPATRIAT sungguh!

Thanks to my company ghamuniah..i lap u.

(O_O)..-pandangan dari bawah hidung kembang....nais

Read Users' Comments (8)

Penyokong MU senyap..Si katek Meloncat!



4.43am 28 May 2009, FINAL MATCH UEFA CHAMPIONS LEAGUE ROMA 2009

Penyokong Manchester United (khas buat MU fan di villawangsamas)senyap sunyi tatkala peperangan SMS bermula ape bila 1 gol di jaringkan oleh si "kaki lipan" berwarna hitam "eto'o" seperti yg di katakan oleh seorang barcarian dr tengganu yg melihat aksi tersobut di damansara bersama pamily ceria..Mr Pudinho.

Selama ini kekuatan MU yg di gembar gemburkan sejak awal dgn kemenangan di EPL dan full strenght team akhirnya tersungkur layu bagaikan benang yg terputus talinya akibat tiupan angin monsun "one touch football" dan "total football" oleh sang gladiator barca.

congratulation to Barcelona player Eto'o dan Messi. gua cukup happy sampai subuh.
hahaha...

gua dah meloncat dulu sebelum messi sang katek meloncat lagi tinggi untuk mengeraskan vandesar yg ter kapai kapai melihat bola cantik masuk ke gawang beliau.sorry bro..dont mess with the messi!

aku rase mau hari ni sume MU fan cuti maternity leave or sakit perot coz nak MC dan lari dari berdepan dgn Barca fan.gua sengih je.

ini di buktikan dgn sms pembakaran aku ke MU fan sumenyer tidak berbalas dan senyap hingga ke tika ini. oh..sedih sekali.

Bola itu bulat,tapi jika di sentuh oleh Barca player ia akan menjadi bujur dan lembut mengekori lentok gerak geri gemalai kaki mereka.itu yg MU player takde.

wooohoooooooooo!!! gua teruja untuk berdepan dgn mana2 MU fan..setelah sekian lama berdiam diri! hahhaa...Talk to the HAnd Brah!

Barca! Barca! Barca!

Read Users' Comments (2)

Butang pun Manis?

Bulan ni aku rase ramai member aku akan kawin..hmm rezeki murah dan jodoh cepat sungguh member2 aku nih sampai aku pun x sempat 'hadhir' ke majlis resepsi kawin dorang.kad kawing mcm2 sampai kat umah tapi aku just mampu ucap teme kasih je dan tak dapat dtg.bukan ape aku maybe bz atau buat2 bz,or..maybe takde mood...

ye lah mane dak nyer..org lain dah mula mengatur langkah hidup masing2 dan membina family.tapi aku masih strunggle menchari titik pertemuan hidup aku dgn keadaan gelombang dalam kompani yg tak keruan dan tak menentu,so hanye yg pernah rase or ade experience je tahu ape yg aku rase sekarang nih.

so serabut otak kat office aku ni kejap je dan akan hilang secare sendiri bile aku sampai dan park kete kancil aku kat Condo aku (kompani punye daa).Kat sini aku bebas dan tenang.lebih2 lagi dapat pegi gym setiap hari adalah ketenangan yg ku chari selama ini..chewwah.So hari2 akun jog hinggalah membawa ke hari ahad.

Dalam aku dok berjoging ari ahad (24/5/09)di gymnasium condo aku,tibe2 aku dikejutkan dgn 1 sms..

Salam..23 may,abutang telah selamat mengikat tali pertunangan dgn gadis pilihan..nor adawiyah ahmad pudzi..doakan kebahagiaan :-)"


one word of wisdom yg terpacul dr mulut aku secare spontantenous: "What the.*&^^%."!!(terkejut)




p/s:aku tak tau kenape,tapi sumpah ianya tak di sengajakan.dan aku tak tahu kenapa reaksi aku sedemikian rupe...sudah pasti ianya diselubungi ..... misteriiii.

Read Users' Comments (1)comments

New Themes Completed!..TQ Pedih :)

Gua agak bz kebelakangan ney.so dalam mase tuh gua hire pedot@pedih a.k.a firdaus untuk do some transformation on my blog.nice work bro! keep up your good work.Pedot tgh santai dirumah sekarang coz baru je resign dr company audit yg lame. semoga lu berjaya jumpe kerje baru bro! lepak r KL baru care beb.hahaha.

TQ pedot.

Read Users' Comments (4)

Bile Sheikh Dubai ber Fender Jazz Bass


Sheikh Dewangga Sakti test guitar

Kesinambungan cuti2 dari Dubai arlong gua,kami sempat mengushahidu dan terbeli tarus fender Jazz bass guitar di Bukit Berbintang. Pergh ..memang sangat sibuk jadual arlong gua di Kuala Lumbur maklumlah 4 hari je ade di malaya sebelum berangkat pulang menyambung tugasan selaku peguam di Dubai.

So seperti biase langkah kanan gua bertukar menjadi luck gua itu hari dapat accompany arlong gua layan slapping fender jazz bass guitar kejap kat bukit bintang lantas membeli trus gitar dan casing dia sebab guitar shiekh dubai ni yg lame dah patah. tak tau la dia buat ape dgn guitar sampai patah,yg pasti beliau bukan la spesis yg makan guitar.

Tune Money..Tune Guitar

gua layan kesedapan fender bass yg arlong gua dendangkan di kedai tersobut.memang syiok ooo..kagum ya amat melihat skill arlong main slapping di dalam kedai dan di saksikan org ramai.
dalam kesyiok'an bermain bass guitar tetiba ade mamat berbadan XXL datang pakai tracksuit,berjambang dan bertopi kebun jeh.gua usha punye usha,,gua x kenal sape tapi sekali dia on speaker yg disambung dgn guitar kecil molek dia...perghhhhh mcm carlos santana beb..siap pejam mate layaannnn...jep..gua kagum ade artis indie yg mcm bro nih.low profile tapi poweruk.

kacip!-bak kate nonoy

gua kembali kepade arlong gua yg dok layan fender bass dia.dalam beberape minit je arlong gua dah decide yg the guitar suit him very well.so he bought it.

RM****.00..wah murahnyer?-kate arlong gua

Nain ft Nonoy: Dam8 pampas!..RM****.oo di cakap murah!..dam8! gua terkesima lantas tolong arlong angkat beg guitar jep mcm dlm pic tuh.

Nonoy: tak ckp byk just snap pic untuk koleksi peribadi arlong sebelum pulang ke Dubai. Good Luck arlong! see u again bro!

Tema Fender Jazz bass


Pic Credit- Nonoys

Read Users' Comments (1)comments

Arlongku pulang dari Dubai.

Naahh...lame sungguh gua tak update site gua.maklumlah bz sket berkeliaran di saantero klang valley nih sbb lame "bebenor" (slang org Johor plak) tinggalkan KL semenjak berhijrah ke Telok Ramunia.

Disamping perkelanaan gua.ade hari2 yg terbaik untuk gua sisipkan dalam blog gua kali ni. Tribute to my eldest brother dewangga sakti. "Arlong" yg ade balik ke KL dari Dubai dan spend 3 hari di Kuala LumBur tempoh hari.

Kepulangan arlong tak disambut dgn tangan kosong..hehaha.Dengan menggunakan kebijaksaan shophaholic gua dengan ditaja penuh dana perbadanan kakakipar gua. Kami sepakat membawa berkat membuat suprise pd beliau dengan menghadiahkan sebuah "gadjet" yg sangt2 di idamkan oleh beliau or maybe semua lelaki yg bergelak maskulin. Sampaikan gua dapat standing ovation dr tokey kedai dan customer yang tampak kaya dan cool di depan aku pon memuji keberanian sang pampas membantu kaklong gua membeli hadiah 'tarbaik' buat suaminya "arlong' bersempena sambutan Hari Lahir Arlong yg jatuh pada bulan 4.

ni lah hadiah beliau...
"Pen Montblanc Starwalker"

Customer Aka Boss besar sebuah company: Wahhhh... lu minat yang ini meh? U punya taste memang nice la. u tau pen ni sangat baik maa,pakai berapa tahun pun warna dia tak luntur,tak karat,tahan lame woo..sebab materal dia sangat baik. eh u pakai ke?

Pampas ft kak ida: eh tak lah,ni beli untuk my eldest brother. untuk birthday present tahun ni. his wife (kak ida) yg suggest beli pen ni untuk suami dia punye birthday present.

Customer Aka Boss besar sebuah company: Wah isteri brother u sangat sayang sama dia punya hubby ho..bagus la u nih..and u pon tolong teman beli ho?wahh good la..ni first time i tengok org muda beli pen untuk dia punya abang. he must be proud of u man.next time musti dia ingat u and bg hadiah kat u plak lepas nih...haiiyoo ni first time la wa tengok anak muda mcm nih..nice la u nih .ni bukan pen biase meh..mont blanc woo...waa i'm amaze la..verry good la u.

Pampas ft kak ida: (senyap and mengcover hidung yg kembang..hemoih)..oh really..thank you for your compliment. :) . kakak saye yg nak sangat pen ni so saya kene tolong.

Tokey kedai: ya ur choice memang bagus la.i tell u aaa..this pen onle ade 4 je dekat malaysia.since we are the biggest distributor in Malaysia. This pen has just arrive meh..and last week one chairman of company bought 3 out of 4 for his board of director .every year he come for another pen for collection i belief. and this one you choose is the last one. Glad u make the right choice :).

Pampas ft kak ida: (Lagi kembang kuncup gua punye hidung..tak larat nak cover dah...ayoo haha). ok..ok..maybe i'm lucky kot. i just sense the ambience of the pen.and feel that the pen is caling me and i found it very attractive (chewwah..teringat zaman buat karangan aku sebatang pen wahaha),what model is it? starwalker right?..yeah i like the design.ok i take this.

Pampas ft kak ida: Aku dapat rasekan kak ida aku gumbira dengan keputusan ku.dan aku yakin arlong aku pon akan gumbira jugak..sbb pen ni sangat mantop!. Zazz gua bayar tarus RM****.00!. gua hepy dan kak gua pon epy

Dan memang gua dah agak.arlong gua suke bangat!

Pergh cun siot!"- arlong


"Pena ni akan ku show-off kat member2 arab Dubai.manede sape pakai pen mcm nih wat sign legal contract!"-arlong dubai
Gua memang tak nafikan kepoweruk'an gua dalam membuat pilihan,u just give the name and model, i will deliver the best!.kadang2 gua terpikir nak jadi pakar dalam memilih barang@gadjet ,or maybe jadi fesyen consultant or image advisor artis martis or kerabat raja dan di raja sekali ke..aku pon rase aku ade kelebihan kat situ sebab i like to play with colours and sometimes it fit me well regardless any event.maybe it comes from my experience as shophaholic kot..yeh...ntah la..gua memang suke berangan, kan free so x yah bayar..and the best part is,it make u alive and happy. :)

yep that's it..i will always be just like this..happy :)

"Just remember the name.. :) "-NAin pampas

Read Users' Comments (1)comments

New Cover Album Release 2009

New Album Release on May 12 2009
Tajuk Album: " Pakchu ku Stylo"
Artis: Pampas ft Adrin G Unit Claerbone
Gerne: R&B
Total Songs: 12 (plus 1 single and 1 instrument songs)
Download mp3 :www.adringunitclaerbone.com
Gua teruja bile melihat anak buahku (adrin) mengikut jejak langkah ku..hehaha..ni la Cover album terbaru kami .Gambar ni di ambil oleh kembar gua "Nonoys". Gua suke gile tengok pic ni hehaha..cayalah adrin!

Read Users' Comments (2)