PhotoFuniac! VS Hantu LiliN!

Nain dah Grad...masuk paper sbb pihak media nk amik contoh jadi cover story 25th year silver jubelee & 2008 IIUM graduationday....so dah abis dah..tapi nak keje ape ye?So dalam mendaftar jobstreet sambil minum2 kat CM..aku nampak bro artis yang dok lukis pic org yg lalu kat situ..hatiku terdetik nk suruh dia lukis muke aku..ye lah..sempena graduasi la katekan...saje nk buat koleksi..dalam dok lukis tuh bro tuh suggest aku keje modeling@jadi pelakon ke@jadi penyanyi..huh mane la aku reti sume tuh..!tapi bro tuh still serius soh aku g gak try..hmm ok lah..aku try...so Mule la aku mengorak Langkah menjadi model di jalanan dulu utk bro ni...start kt Central Market..Tiba2 ade seorang agent call & offer jadi model sambilan sementara cari kerja engineer,dia kate bro tuh yg bg no coz dia nk tolong aku...so aku dipanggil interview &saringan..alhamdulillah dapat plak!...so dapat la masuk final ..tup..tup.. terpilih untuk jadi finalist & bermule lah career sambilan aku...Tapi bile start je career selepas terpilih menjadi model indie...tup..tup..ade org jeles and marah..and at the same time Gf pun mintak clash sbb x tahan dgn schedule time aku..nk wat cane...abis sume pic di buang..time tuh pon member2 band aku coz da x dpt join dorang lepak2 sbb bz kat lokasi..kene band..ishk3..:(
Kesian kt Nain...tolong la Kaum Adam nih...sape la boley jadi pengganti yeh..so terpakse meneruskan kerjaya dengan status single,tapi x semenamena rating terus naik bile ramai chikaz tau yang nain dah single...penat jugak nak layan peminat2 fanatik..tengok la tuh...adoyai!..save the males..plaizzz!aku teruskn jugak career aku dan tanggal ogos 2008,Impian menjadi kenyataan apabila di undi sekali lagi menjadi Bintang Harapan 2008 kategori Jejaka Melayu Terakhir ..Terima kasih kepada semua peminat..
Career terus berkembang lagi2 apebila dapat terpanggil untuk menghiasi galeri Petronas,walaupun dah apply kerje engineer kat situ tapi still tak kene panggil interview..rezeki ditangan tuhan...
Di sebabkan popularity yang mendadak..! Dapat pulak jadi cover majalah luar negara..Thanks to Nonoys(coZ tanpe kamera dia..pic ney x dpt di hantar ke UK,USA,Abu Dhabi,Dubai,Australia,NZ and many more)..


Di sebabkan popularity yang kian berkembang..namaku terus di daftarkan untuk menghiasi "Walk Of Fame"...sebaris dengan bintang2 dan tokoh terkemuka dunia seperti nicholas cage,mariah carey,celine dion,britney spears,donald trump dan ramai lagi...syukur..
Namun semua ini hanye sementara...hidup di dunia ni dipinjamkan oleh tuhan untuk kita beramal soleh dan berbakti kepada manusia yg memerlukan..waktu ni duit berjuta sudah ku kecapi,kereta mewah silih berganti,rumah kondo cantik dan serba mewah....kite hamba allah kene sedar yg kita berhak merancang tapi allah jua yg menentukannya...semoga kalian insaf sekejap dan renung2kan dan selamat beramal....pellepoww! "aduh!....ahrghh..sape pukul aku nih!!..."woi bangun2 sahur"..oh rupenyer aku bermimpi...

Read Users' Comments (5)

5 Response to "PhotoFuniac! VS Hantu LiliN!"

  1. ciPuding_7, on September 23, 2008 at 9:12 PM said:

    nain..
    aku nak komen 2 je..
    1. mmg kreatif jalan crita ko ni.. bagus2..
    2. izinkan aku gelak jap.. hahahahahahahahahahaha..

    sekian, terima kaseh..

  2. Muhammad Zainul Arifin, on September 25, 2008 at 2:45 PM said:

    Tengok! tengok!

    apa dah jadi?

    kan dah jadi cantik gambar2 tu dek kerana D50 Nikon?

    nota kaki:- foto snapper xdpt kredit ke?

    damn.. you should talk to my lawyer!

  3. nanayau, on October 3, 2008 at 8:30 AM said:

    macam haraaaam la nain!! haha!

  4. ApOgEE, on October 4, 2008 at 8:46 PM said:
    This comment has been removed by the author.
  5. ApOgEE, on October 4, 2008 at 8:48 PM said:

    Ah, kenapa tak sambung karangan ni sampai habis?

    "tiba-tiba aku tersedar... rupanya aku bermimpi."

    dipetik dari karangan bertajuk 'aku sekeping papan luncur' hasil nukilan ApOgEE