Cerita Dewangga Sakti..

" picture taken from dewangga sakti blog"
Step in to my world nk cite sket pasal satu band nih!..Ni la band anak melayu muda professional Dewangga Sakti...bukan ape ..along aku(gambar bju hitam tuh)...merupekn seorang bass guitarist band nih..seorang lawyer kat Dubai Compeny Habbib Al-Mulla & Co..Background power gak dgn double degree in Syariah & Civil LAw,now da ade Master in Law,keje kt Dubai (pas raye gerak a),dah kawin dgn anak 1,haaaaaa menjadi idola ahli keluarga kebelakangan nih coz tgh ontrack untuk amik PHD dan bergelar Dr.Syamsul Faiz Bin Zainuddin Karima Nasution (mak aih panjangnyer)..harap2 dia berjaya amin.......
" picture taken from dewangga sakti blog"

Yang gempak lg coz walaupun dia seorg lawyer (berdiri no 4 berbaju maroon dgn guitar bass) pro,namun dihati beliau terukir note2 guitar bass berirama metal..Band Cryptic Melodicton...sempat kuar 1 album kaset....(dahulu kala..belilingbeliling...flashback)...namun mase,pengalaman telah mencorak along aku untuk same2 menubuhkan Band Dewangga Sakti nih yg lebih kepada memartabatkan lagu2 tradisi version moden + futuristik ..chewah..(mule2 kat Tmn melati je)..hehe..makan2 kt bwh pokok,borak2 hala tuju dgn teammate dia,mlm2 g jaming sampai pagi2..aku sempat follow sket jer..xlarat hehe..tapi waktu tu la aku percaye yg dia bley pegi jauh dgn career dia sebagai pro bass..(hehe puji baekkkkk punye nih...paham2 je la along oii..)

da merata da dia melancong dgn band dia memperkenalkan lagu melayu tradisional kepada dunia,supaya dunia tau yg "TAKan Hilang Melayu di Dunia."

so da byk kuar magazine,tabloid dlm dan luar negar,jepun,china,sume da mule kenal...mcm tour Pop shuvit la..hehe
" picture taken from dewangga sakti blog"

So I'm proud of being his adik triplet lah..hehe..nk ckp tu je...:P

" picture taken from dewangga sakti blog"

Dalam pembikinan Kulit album band nih,,,,,abang aku POjie A.K.A AppoGee yg design kulit album diorang nih...power2..dia memang minat design sejak di bangku sekolah kebangsaan sg Selisek.
" picture taken from dewangga sakti blog"

If nk design pape,baju,banner,bunting,web design, sume memang dia punye masterpiece skills ade kt jiwa dia..huhu line2 art & design gak anak2 ustaz Hj Zainudin Karima nih....Kalau nk tau Pasal Pojie lg la x abis la blog nih...level kepoweran dia ni dlm design memang 2 the max!!..nnt aku bongkar kisah dia plak......ha x cite lagi angah aku!..Zakiyuddin Si Chief Marine Engineer MISC main guitar letrik lagu MAster of Puppet main sampai habis sume sapu dgn goreng2 skali...teringat gk time tu anak dia kecik je 2 tahun da tgk abah dia goreng guitar karen..(apo bondo la abah aku buat nih)....aduyai ntt aku blog pasal family ceria aku lah..senang sket,...hehe till next time ya'all..papai

Read Users' Comments (3)

3 Response to "Cerita Dewangga Sakti.."

  1. ApOgEE, on September 17, 2008 at 11:53 PM said:

    Ngueh... ngueh... ngueh... terinterframe la pulak hasil artwork ni kat magazine rupanya...

    heheh, thanks for da puji-pujian melampau tu.. tengah kembang lubang hidung ni... kalau ye pun nak suruh belanje makan, takyah puji2 la.. datang je sini...

  2. Syamsulfaiz, on September 18, 2008 at 2:14 AM said:

    One tip to you Bro. If you copy pictures from other peoples' blog. Give them credit.

    Anyway thanks for writing about me. I am just trying my best in life.

  3. kikiEy, on September 18, 2008 at 8:21 AM said:

    go go go:]