Kerete ke rumah?..Time gawat ni..

Kadang2 aku terfikir gak untuk buat investment sperti sang tarnidji,tapi kadang2 aku terpikir nak mengantikan suria perkasa hijau aku tuh yang dah lama bersama ku dan banyak berbakti pada nusa zainuddin' family..kalau dapat bayar bulan2 rm 425 untk rumah berharge rm68000 dengan 0% interest dan 0% down payment dah lame aku rembat jeh time2 gawat nih..tapi ade ke?

Tapi untuk kerete NAZAR Pugot tuh offer yang macam kat atas tuh memang wujud jawabil maujud..cume aku dah terbanyak bace lah yang kite selaku shababul muslimin kene la beli aset dulu berbanding beli kerete..sebab bile ekonomi dah ok nanti kite la yang akan tersenyum lebar menraih keuntungan yang masyuk...uih..mane satu nih..?

aku pon mude lagi dan xde komitment pape yang berat...so time ni la nak test drive hujung minggu kete2 subaru ke,lancer,pugot ke,..test je la bukan nak beli lagi..tak salah pon..-kate seorang collegue ramunia aku semalam..hmm bernas jugak..

ntah la maybe tahun 2009 ni aku belom nak seyes pakai lagi kot kerete..so maintain je la dengan suria perkasa hijau aku tuh...setakat repair ape yang patot pon dah cukup dah..ikot gaji la yek..tapi if gaji aku dah masyuk nescaya aku hangkat HONDAR cik sity...heheh..naiss

Read Users' Comments (3)

3 Response to "Kerete ke rumah?..Time gawat ni.."

  1. Abdul Muiz, on February 8, 2009 at 3:35 PM said:

    beli jer apa yg rasa perlu

  2. Cik AnGaH, on February 12, 2009 at 4:59 PM said:

    salam nain...
    kamu nain kah? haha...pernah satu kelas dgn ku kah pd suatu tika dulu di smkaks?
    huuuu...akhirnya aku ketemu jua blog mu!
    1st of all,CONGRATS! sbb keje kat tmpt yg jauh + bessttt!!! ;p
    pd pndpt aku,ko beli je laa ape2 yg patut selagi ko mampu serta masih blom byk komitmen! (chewwaahh..kemain lg aku nasihat org!) hehehe..
    k...best of luck!!!
    do add mine - http://cikangahlee.blogspot.com

    - cik angah lee,x-3A,smkaks -

  3. aim-a, on February 15, 2009 at 4:20 AM said:

    naza peugeot bestari best oooo...tak caye tanye aku...hehehhe :p