Ohh...Wii!

Sabtu yang lepas aku sempat ke JB ziarah sang pedih kupoterai.Sesampai kt rumah bujang beliau aku terkesima dengan TV 32 inch dan Wii Nitendo yag baru dia angkat. Lantas dengan selambeh aku minta izin beliau untuk menikmati permainan konsol yang kian popular di zaman ini sampai terkadang kadang muncul jugak game console ni dalam cerita drama bersiri entourage,dan filem2 omputih yang lain..Conclusion..This Nitendo Wii Rock!!

Berbekalkan konsep training spartan yang aku tempohi di bangku universiti.so aku tak jadi masalah nak main wii fit,boxing,besball,tennis,lumbe lari dan bermain yoga.hehaha..now aku rank no 1 dalam umah tuh..hihi..this game sanngat masyukk di mainkan bersame teman2 dan keluarga kerana konsep game dia simple tapi fun !

Berpeluh gak lawan boxing dengan pedih kupoterai nih..mule2 memang sayur r aku kene belasah dengan dia.tapi as usual..I'am a fast learner you see..hehe..dengan gagah aku mengalahkan pedih lepas tuh..hehe sorry pedih..nanti training lagi ok. :)

1 hari aku layan game yang best2,macam game dance sebab game ni banyak gune gerakan..so kepade abutang ,ieomatondi singular dan prosper yang nak hilangkan bonjolan gunung di perut tuh memang boleh dgn bantuan wii ...sebab pe..sebab dalam ni dah ade personal trainer yang cun (aku select instructor pompuan jeh) dan ade personal scheduled or progress untuk tengok betapa fitnyer kite (sbb tu name dia wiifit) di samping berhibur dan menyihatkan badan.

Ieomatondi tarnidji ikhlast cukup taksub pabila aku membuat panggilan kepada beliau lalu menyuruh aku bermain dan memberi komen selepas aku penat la...pancit gak lawan lumbe lari setempat dengan komputer.hehahaha...tapi main golf...hmm ade class gak r aku nih..wehiuuee

Pas penat exercise dan main game wii,aku ke santapan beradap dengan member pedih sekali "Jeff" org sarawak yang dah bermastautin 5 tahun di JB.Dorang recommend kat aku tempat makan sup tulang paling masyukk kat JB.hehe tapi aku xde kamera so x leh nak snap picturesque buat tatapan korang...aku teringat nonoy punye GPS "GARMIN"..huh kalau aku ade seketul GPS mcm nonoy kompom aku dah mark coordinat longitud latitud tempat tuh...baru la pas ni nak pegi senang sikit dengan membawa chikaz2..hehe :P

Sedap dan berbaloi jugak harge dia..naiss...dah kenyang pedih bawak aku tour JB malam2..dan singgah di sebuah pusat karaeoke "Karaeoke Diva"...shhh.....hehe nak tau best ke tak kene mai sini r..hihi...coz it is just for invitation member only..naiss..hahaha(poyo)..

huh malas jugak nak update blog kebelakangn nih sbb xde kamera..so x leh nk show off pe yang best kt ramunia dan JB..just tau sup tulang,ketam..dan lepas ni nak merase asam pedas muo, kopi kluang dan nasi briyani gam batu pahat..sume nih signiture Johor yang perlu aku rase sempena aku keje johor..uh kalu ade GPS nih mesti care beb..hehha..

Terime kasih pedih karena memperkenalkan aku denga game console wii...naiss

demit!! new message!..."aku ke bandung arini- tarnidji ikhlast".....Dam8 midji!

Read Users' Comments (3)

3 Response to "Ohh...Wii!"

  1. paiseh, on February 3, 2009 at 10:08 AM said:

    lu jgn memain sama Ieomatondi tarnidji ikhlast skang.. sangat atlit beliau skang.. gua pun bleh kalah woo..!

  2. Bob "the boy" Roy, on February 4, 2009 at 1:31 AM said:

    Nanti datang bleh karoOK lagi kat diva. Semakin semangat aku semenjak diorang tukar uniform baru nih : ).
    P/S : aku tak byr lagi duit karoke ituhari. Nanti jumpa ko aku byr.

    -pedih

  3. NAintriplet, on February 4, 2009 at 4:19 PM said:

    hehahaha shhsss...senyap2 sudah jangan cakap kuat2 sangat...!!huih..huih..hehe